Назад

Blir du med på kino?

Vårens norske filmer er klare!

Uansett hvor vi kommer fra, hvor vi bor eller hva vi jobber med. Vi elsker å gå på kino. Nå er vårens norske filmer her! Vi viser deg trailerne til 13 nye norske filmer!

Blir du med på kino? - Vårens norske filmer er klare!

Nordmenn elsker å gå på kino. De fleste av oss er på kino mellom 3 og 6 ganger per år. Nesten alle (95%) har vært på kino i løpet av det siste året.
Å gå på kino en sosial aktivitet. Ta med deg familie og venner,  eller kjæresten din! Spis deg mett på popcorn og godteri, og la deg selv synke inn i fantasiens verden!

Det vi i Norge liker best å se på kino er thriller/drama og komedie. Vi er minst glade i skrekkfilmer og animasjonsfilmer.
Denne våren kommer det ut 13 nye filmer i Norge: fire dramafilmer, tre komedier, resten er barnefilm, eventyrfilm og kinodokumentarer

 


Nye norske filmer, våren 2018

Rett vest

Premiere 5. januar 2018

 

Per Fugelli – Siste resept 

Premiere 26. januar 2018

 

Los Bando 

Premiere 16. februar 2018

 

Norske byggeklosser 

Premiere 21. februar 2018

 

Now it’s Dark 

Premiere 2. mars 2018

 

Hatets vugge 

Premiere 9. mars 2018

 

Utøya – 22. juli 

Premiere 9. mars 2018

 

Røverdatter 

Premiere 16. mars 2018

 

Brillebjørn på bondegården 

Premiere 23. mars 2018

 

Operasjon mørkemann 

Premiere 23. mars 2018

 

Når jeg faller

Premiere 13. april 2018

 

Vann over ild 

Premiere 8. juni 2018

 

Benjamin Falck og dødsdolken 

Premiere 29. juni 2018

Kilde: Norsk filminstitutt

 

Verdens største filmnasjoner

Hollywood

Bydelen i Los Angeles har hatt filmstudioer som produserte filmer siden 1911. På sagnomsuste Sunset Boulevard kom det første studioet, Nestor Motion Picture Company. Hollywood var navnet på en eiendom der det vokste sitrontrær og tornebusker (“holly”). De mest populære Hollywoodfilmer “of all time”: Avatar - Titanic - Star Wars
 

Bollywood

India har verdens største filmindustri, mye større enn USA, bare så det er sagt, med ca. 2000 nye filmer hvert år !  Bollywood Studios er den største produsenten med 3 - 400 filmer årlig. Studiosenteret er i Mumbai, som før kaltes Bombay, derav navnet Bollywood.

- Men visste du at mange Bollywoodfilmer filmes i …. Sveits ??
 

Lollywood

Mellom 1929 og 2007 var Lahore senteret for Pakistani film, med filmer i både Punjabi og Urdu. Men siden 2007 er det Karachi som har tatt over filmproduksjonen på Urdu. Blir det nå Kollywood?


Nollywood

Det var en amerikansk journalist som fant på det navnet, og ikke alle er like begeistret for det...Uansett...Nigeria har en enorm filmindustri. Fordi det finnes så mange språk i Nigeria (over 300) er filmproduksjonen delt i mange undergrupper. Det finnes engelskspråklige filmer, filmer på Yoruba og Hausa . Ghana har også en raskt voksende filmindustri.

 

Norwegian Wood?

Jeg tror ikke det finnes noe navn på filmindustrien i Norge.
Før var nesten alle norske filmer ganske dårlige.  De fleste er enige om at den verste norske filmen gjennom tidene er Dis - En historie om kjærlighet

"Hvor mange ganger har du sett Dis?" var et vanlig spørsmål. For filmen var så dårlig at folk gikk og så den mange ganger bare for å le av den.

 

Nå lages det stadig mange gode filmer her i Norge, så vi ses på kino!!!

 

Les også Norskbloggens topp 10-liste i film

 

Har du forslag til noe vi kan skrive om? Skriv gjerne ditt forslag i kommantarfeltet under.

 

Vi blir også veldig glad om du deler Norskbloggen med dine venner! :-) 

Чи хотіли б ви більше вивчати норвезьку?

Зареєструйтеся сьогодні та вивчіть норвезьку за допомогою нашого ігрового онлайн-курсу «Samanehs reise» від початкового рівня до вільного мовця!

399 NOK per måned

Досліджуйте

Single Player Norwegian course

Yngvil Vatn Guttu

Yngvil Vatn Guttu
квіт. 23, 2018

Коментарі