Volver

Hvordan bruke nettet til glosepugging?

Hvordan bruke nettet til glosepugging? -

Husker du gloseboka fra tysktimene på ungdomsskolen?

Den har vært en plage for mange mennesker. Heldigvis for min del var dette en helt ok måte å pugge gloser på, og jeg brukte metoden også på universitetet da jeg studerte arabisk og persisk.

Men gloseboka er egentlig ikke en spesielt god metode. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt bruker den er at den er lett tilgjengelig når du kommer over et nytt ord.

Men den fungerer dårlig alene fordi stimulerer hjernen lite visuelt, og enda mindre stimuli får ørene, fingrene, nesa og munnen. Glosepugging med glosebok er en monoton oppgave som i beste fall lagrer en haug med lite brukbare gloser i korttidshukommelsen din, og om noen uker er 90% av disse forduftet.

De siste årene har det dukket opp flere verktøy på nettet som langt overgår gloseboka i læringsmetode. Disse appene klarer heller ikke å stimulere alle sansene dine, men de har to triks på lager som kan erstatte dette på en veldig god måte.

De bruker fantasien din (husketeknikker) og lager en spillopplevelse av læringen (gamifisering). Jeg testet memrise i helga, tok 20 brasilianske gloser på ca et kvarter, og lærte meg det kyrilliske alfabetet (russiske bokstaver) på 10 minutter.

Så gjenstår det å se da, om dette er mer effektivt enn den gammeldagse gloseboka jeg alltid har holdt meg til. Her er noen nettbaserte apper som hjelper deg lære og huske gloser:

Hva tenker du er den beste måten å huske gloser på? Har du tips til metoder eller apper som hjelper deg på dette området? 

¿Te gustaría aprender más noruego?

Regístrese hoy y aprenda noruego con nuestro curso de idiomas en línea basado en juegos «Samanehs reise», ¡desde nivel principiante hasta hablante fluido!

NOK 399 per måned

Explorar

Single Player Norwegian course

Odd Bjerga

Odd Bjerga
24. mar 2014

Comentarios