Volver

Møt russisklæreren Olga

Mitt navn er Olga. Jeg kommer fra Russland, fra Volgograd-området. Jeg har bodd i Oslo i ca et halvt år nå.

Møt russisklæreren Olga -

Hvem er du? Fortell litt om deg selv!

Mitt navn er Olga. Jeg kommer fra Russland, fra Volgograd-området . Jeg har bodd i Oslo i ca et halvt år nå . Før jeg kom hit , bodde jeg i Moskva i seks år , hvor jeg studerte ved The University of Economics Statistics and Informatics Så egentlig er jeg en utdannet spesialist i IT i økonomi. Men ærlig talt var ikke dette helt mitt valg : Da jeg skulle velge studieretning på universitetet, fortalte mine foreldre meg at språk ikke er et yrke, og de insisterte på at jeg skulle velge " riktig yrke " .

Jeg var bare 16 år og gjorde derfor som de sa. Jeg skylder på ingen måte på dem - for nå er jeg god i både språk og It og økonomi ( tror jeg i hvert fall) ☺ . Jeg snakker tre språk flytende, og for tiden lærer jeg to til. Jeg elsker virkelig språk! Jeg liker å reise, møte nye mennesker og bli kjent med ulike kulturer . Heldigvis har jeg mulighet til det. På fritiden liker jeg å lese , gjøre yoga , spille piano ( men jeg har ikke en akkurat nå - det er synd ) og drikke kaffe ... sannsynligvis for mye kaffe!

Hvorfor ble du en språklærer?

Jeg lærte engelsk for det meste av meg selv og prøvde å bruke det når jeg kunne. Jeg jobbet som filmoversetter og tolk. Gjennom jobben fikk jeg mange venner som var innflyttere til Moskva. Det var i utgangspunktet dem som ga meg ideen å bli en russisk språklærer. Og det ble jeg - jeg tok et seks måneders kurs i russisk som fremmedspråk ved Moscow State University og fikk mine første studenter nesten samme dag som jeg hadde min første leksjon.

Jeg fikk snart flere grupper som besto av studenter fra ulike nasjonaliteter, og siden den dagen har jeg ikke "arbeidet" en eneste dag i Moskva, jeg gjorde bare det jeg elsket, og jeg underviste russisk til andre og lærte flere språk selv.

Hva liker du ved jobben din?

Kommunikasjon - bli kjent med folk og deres kultur og selvfølgelig å se fremdriften i deres læring. Vanligvis har elevene mine og jeg det veldig moro på leksjonene, det gjør jobben min veldig hyggelig. Jeg liker også å vise folk "mitt Russland - det landet og kulturen jeg er stolt av. Jeg liker å bryte stereotypier om mitt land og oppmuntre folk til å reise dit selv og å interagere med russere.  

Hvordan er det å bo i Oslo?

Så lenge et sted har god kaffe, er det ok å bo der ☺. *Fleiper* Jeg synes det er hyggelig og koselig. Folk har en tendens å klage på været, men jeg ser ikke problemet. Jeg bor på Grünerløkka, og jeg er helt forelsket i området: alle de små parkene, kafeene, et par fine barer like i nærheten av boligen min. Byen er dyr, selv sammenlignet med Moskva, men jeg ble informert om det før jeg kom, så jeg kan ikke klage.

Noen ganger føler jeg at Oslo er litt for lite og altfor rolig - da fantaserer jeg om å hoppe på flyet og være i gode gamle Moskva. Men generelt elsker jeg det her. Jeg ser bare frem til å se mer sol om våren. Jeg har også tenkt å utfordre meg selv og lære å gå på ski - jeg har aldri prøvd det før, så det blir spennende.

 

Hvorfor burde nordmenn lære seg russisk?

Har du sett Russland på kartet? ☺ Det er enormt! Grunnen til at folk ikke lærte så mye russisk som før er faktisk fordi Russland har vært lukket for utlandet i en rekke lange perioder. Det var nesten helt lukket frem til Sovjetunionens falt , noe som skjedde for ikke så lenge siden . Nå har Russland endret seg dramatisk . Det har blitt en mer aktiv aktør i internasjonale virksomhet , og sakte men sikkert åpner landet seg opp for utlendinger . Jeg har stor tro på at det er store muligheter for folk som lærer russisk alvor .

Jeg kjenner folk som har bygd hele sin karriere basert på én sterk ferdighet - det russiske språk . En annen ting: Hvis du noen gang reiser rundt i Russland eller Vest-Europa , vil du fort merke at det er svært få mennesker som snakker engelsk (for ikke å nevne norsk ) , Men disse menneskene snakker russisk . Hvis du noen gang har tenkt å besøke Moskva - lærer deg litt russisk. Selv om du møter folk som snakker engelsk , kan du prøve å si et par ord på russisk til dem - da vil du få nye venner.

 

3 tips til Nordmenn som vil lære russisk.

Snakk mens du lærer - lær mens du snakker! På den måten får du aktive språkkunnskaper. Dessverre kjenner jeg mange mennesker som har brukt mye tid på å lære russisk, men de bruker ikke språket! De leser og forstår , men de snakker ikke et ord hvis de er en smule under 100 % sikre på at de kommer til å formulere seg riktig .

 

Ikke vær sjenert !

Jeg er sikker på at jeg har gjort en rekke feil bare i dette innlegget, men jeg er sikker på at alle som leser innlegget kommer til å forstå budskapet - det er poenget , kommunikasjon. Og som jeg sa ovenfor - vi russere elsker når utlendinger prøver å bruke språket vårt . ( Gjelder ikke gretne russere i sekstiårene og de ​​gutta som jobber på McDonalds ! )

Invester litt tid i grammatikk , spesielt på nybegynnernivå . Det vil hjelpe deg for å forstå den virkelige betydningen av det du hører eller leser - Russisk kan være vanskelig noen ganger . God grunnleggende grammatikk vil også spare deg for mye tid på mer avanserte nivåer , og du trenger ikke å bruke ordbok for ofte .

Ikke bruk Google-oversetter for ofte, spesielt når du skal lære deg og da særlig i forretningssammenheng . Google-oversetter er dessverre ikke veldig god på russiskgrammatikk og kan derfor skape forvirring . Bruke ordbøker og hodet . Det vil fungere helt fint !

Interessert i et kurs i russisk? Klikk her!  

¿Te gustaría aprender más noruego?

Regístrese hoy y aprenda noruego con nuestro curso de idiomas en línea basado en juegos «Samanehs reise», ¡desde nivel principiante hasta hablante fluido!

NOK 399 per måned

Explorar

Single Player Norwegian course

Golara Heydari

Golara Heydari
5. jul 2014

Comentarios