Назад

Hva jeg og Warren Buffett har til felles

Hva jeg og Warren Buffett har til felles -

Jeg leste et sted for en tid tilbake at Warren Buffett ble spurt om hvilke superkrefter han ville valgt om han kunne velge. Hva tror du han svarte?

Jeg surfer mye rundt på nettet, er innom blogger, nyheter og en hel del vilkårlige nettsider om temaer som interesserer meg. Jeg leser ikke innholdet, bare skanner det.

Å si at jeg skumleser er nok en overdrivelse. Jeg tar inn enkeltord som fanger oppmerksomheten min, ser på bilder, begynner midt i en ingress, leser 15 ord, og hopper videre. Kun en sjelden gang trekker jeg pusten dypt, trykker konsentrasjonsnivået opp tjue prosent, og leser en artikkel om et tema. Er du også slik?

Det er ikke dette jeg har til felles med Warren Buffett. Hans superkraftønske var å lese raskere. Det er det ønsket om å kunne ta inn innholden på en side uten å måtte anstrenge meg, myse litt (ja, jeg er litt nærsynt) og presse meg gjennom avsnitt etter avsnitt.

Ønsket om å kunne lese uten friksjon, som en isdanser glir over isen, uten motstand, galant, og lekende lett. Og fort. Super-hurtiglesning er det jeg drømmer om.

I dag kom jeg over et verktøy som fikser dette for meg. Jeg leser med en helt ordinær hastighet på 180 ord i minuttet, litt raskere om jeg presser på. Men i dag kan jeg faktisk skryte på meg å ha lest med 600 ord i minuttet uten konsentrasjonproblemer, og 1000 ord i minuttet når jeg konsentrerer meg.

Med en slik hastighet kan du lese hele Ringenes Herre-trilogien på 10 timer! Så hvordan er dette mulig?

Teknologien heter Spritz. Sjekk ut spritzinc.com og test selv hvordan dette fungerer i praksis. Selve metoden er gammel, men det er ganske nytt at den er tilgjengelig i en nettleser. Bytt til Chrome, og last ned utvidelsen Sprint Reader, og bli en "nettleser" du også! Hvor lang tid brukte du på å lese dette innlegget?      

Чи хотіли б ви більше вивчати норвезьку?

Зареєструйтеся сьогодні та вивчіть норвезьку за допомогою нашого ігрового онлайн-курсу «Samanehs reise» від початкового рівня до вільного мовця!

399 NOK per måned

Досліджуйте

Single Player Norwegian course

Odd Bjerga

Odd Bjerga
бер. 09, 2014

Коментарі