Volver

Lingu presenterer ny AI-basert skriveveileder for innvandrere - delfinansiert av IMDi

Nytt AI-basert produkt fra Lingu

Norsklærer og forfatter Gunnhild Aakervik går online og blir til «Gunnhild-bot», en kunstig intelligens som skal hjelpe kursdeltakere med å skrive bedre norsk. Sammen med edtech-selskapet og språkskolen Lingu, lanserer de gratiskurs i skriftlig norsk, finansiert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Lingu presenterer ny AI-basert skriveveileder for innvandrere - delfinansiert av IMDi - Nytt AI-basert produkt fra Lingu

Gunnhild Aakervik og Pia Lorentzen Skjennum

Lingu tar i bruk banebrytende teknologi for å forbedre norskopplæringen. Med støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet lanserer de nå Skrivehjelpen AI, et innovativt digitalt læremiddel for å hjelpe utlendinger med å forbedre sine norske skriveferdigheter. Hele 90 deltakere vil få muligheten til å prøve skriftlig språktrening på mellomnivået (B1) med kunstig intelligens - helt gratis.

Gunnhild Aakervik er forfatteren bak boken «Skrivehjelpen» og har sammen med Lingu utviklet en AI-basert skriveveileder, "Gunnhild-bot", basert på hennes fagbøker for innvandrere og norsklærere. Denne gir brukerne personlig tilpasset veiledning i skriving på norsk. "Jeg gleder meg til å se hvordan Skrivehjelpen kan hjelpe folk fra hele verden med å forbedre sine norske skriveferdigheter. Med Gunnhild-bot vil deltakerne alltid ha en skriveveileder ved deres side, og i tillegg er jeg jo med på kurset med egen person og underviser”, sier Aakervik.

"Vi er stolte over å få både tillit og tilskudd fra norske myndigheter og gleder oss over å se hvordan Skrivehjelpen vil bidra til innovasjon på språkopplæringsfeltet i Norge. Bruk av AI i språkopplæring er fremtiden, og vi er glade for å være pionerer på vårt fagområde. Dette kurset kombinerer det beste fra tradisjonell språkopplæring med den toppmoderne teknologien med store språkmodeller. Vi ser på dette som et betydelig skritt fremover for å hjelpe våre studenter til å kommunisere effektivt på norsk."

En av de viktigste funksjonene i dette kurset er dens evne til å gi personlig tilbakemelding og veiledning til hver student. «Gunnhild-bot» analyserer nyansene i deres skriving, og tilbyr relevante grammatikkoppslag og forslag til korreksjoner. Dette gir studentene mengdetrening i skriftlig norsk, og mulighet til å forbedre språkferdighetene sine i et akselerert tempo.

"Vi er spesielt glade for å være den første språkskolen i Norge som tilbyr et språklæringskurs som integrerer AI-teknologi på en så omfattende måte," legger Bjerga til. "Det er vår visjon å bruke teknologi til å skape mer engasjerende og effektiv språklæring i den digitale tidsalderen."

Skolen har allerede fått flere hundre søknader til kursstart i august og september, og det er altså kun 90 kursplasser tilgjengelig.

For mer informasjon om Skrivehjelpen og hvordan du kan søke plass, gå til Skrivehjelpen på lingu.no.

Odd Bjerga

Odd Bjerga
10. jul 2023