Lingu presenterer ny AI-basert skriveveileder for innvandrere - delfinansiert av IMDi
Nytt AI-basert produkt fra Lingu
Norsklærer og forfatter Gunnhild Aakervik går online og blir til «Gunnhild-bot», en kunstig intelligens som skal hjelpe kursdeltakere med å skrive bedre norsk. Sammen med edtech-selskapet og språkskolen Lingu, lanserer de gratiskurs i skriftlig norsk, finansiert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).
Lingu tar i bruk banebrytende teknologi for å forbedre norskopplæringen. Med støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet lanserer de nå Skrivehjelpen AI, et innovativt digitalt læremiddel for å hjelpe utlendinger med å forbedre sine norske skriveferdigheter. Hele 90 deltakere vil få muligheten til å prøve skriftlig språktrening på mellomnivået (B1) med kunstig intelligens - helt gratis.
Gunnhild Aakervik er forfatteren bak boken «Skrivehjelpen» og har sammen med Lingu utviklet en AI-basert skriveveileder, "Gunnhild-bot", basert på hennes fagbøker for innvandrere og norsklærere. Denne gir brukerne personlig tilpasset veiledning i skriving på norsk. "Jeg gleder meg til å se hvordan Skrivehjelpen kan hjelpe folk fra hele verden med å forbedre sine norske skriveferdigheter. Med Gunnhild-bot vil deltakerne alltid ha en skriveveileder ved deres side, og i tillegg er jeg jo med på kurset med egen person og underviser”, sier Aakervik.
"Vi er stolte over å få både tillit og tilskudd fra norske myndigheter og gleder oss over å se hvordan Skrivehjelpen vil bidra til innovasjon på språkopplæringsfeltet i Norge. Bruk av AI i språkopplæring er fremtiden, og vi er glade for å være pionerer på vårt fagområde. Dette kurset kombinerer det beste fra tradisjonell språkopplæring med den toppmoderne teknologien med store språkmodeller. Vi ser på dette som et betydelig skritt fremover for å hjelpe våre studenter til å kommunisere effektivt på norsk."
En av de viktigste funksjonene i dette kurset er dens evne til å gi personlig tilbakemelding og veiledning til hver student. «Gunnhild-bot» analyserer nyansene i deres skriving, og tilbyr relevante grammatikkoppslag og forslag til korreksjoner. Dette gir studentene mengdetrening i skriftlig norsk, og mulighet til å forbedre språkferdighetene sine i et akselerert tempo.
"Vi er spesielt glade for å være den første språkskolen i Norge som tilbyr et språklæringskurs som integrerer AI-teknologi på en så omfattende måte," legger Bjerga til. "Det er vår visjon å bruke teknologi til å skape mer engasjerende og effektiv språklæring i den digitale tidsalderen."
Skolen har allerede fått flere hundre søknader til kursstart i august og september, og det er altså kun 90 kursplasser tilgjengelig.
For mer informasjon om Skrivehjelpen og hvordan du kan søke plass, gå til Skrivehjelpen på lingu.no.