Back

IELTS-testen kommer nå til Stavanger

Verdens mest brukte sertifikat for engelskspråklige ferdigheter er endelig tilgjengelig i Stavanger!

Lingu Stavanger har inngått et samarbeid med Edu Testing, det offisielle testsenteret for IELTS i Norge. For innbyggere i Rogaland betyr dette at de ikke lenger trenger å reise lange avstander for å skaffe seg IELTS-sertifisering: Et helt nytt IELTS-eksamenslokale åpner offisielt dørene sine hos Lingu Stavanger i Støperigata 38. Utviklingen er spennende og etterlengtet for språklærere og internasjonale studenter i hele Rogaland. Den første prøven finner sted 2. desember 2023. Testene organiseres av EDU Testing, og Lingu Stavanger er blitt valgt som det nye eksamenslokalet.

IELTS-testen kommer nå til Stavanger - Verdens mest brukte sertifikat for engelskspråklige ferdigheter er endelig tilgjengelig i Stavanger!

“IELTS er verdens mest anerkjente test innen engelskspråklige ferdigheter. At man endelig kan få sertifiseringen i Stavanger er svært praktisk for folk som ønsker å dokumentere engelskkunnskapene sine”, sier Carolyn Hoggarth, leder for engelskavdelingen ved Lingu.

Det nye IELTS-eksamenslokalet befinner seg i hjertet av Stavanger. Det tilbyr et komfortabelt og sikkert testmiljø for kandidater etter IELTS-styringsorganets høye standarder og sikrer en rettferdig og ensartet test.

“IELTS er anerkjent av tusenvis av organisasjoner over hele verden, inkludert universiteter, arbeidsgivere og immigrasjonsmyndigheter, for akademiske formål og immigreringsformål. Testen vurderer fire viktige ferdigheter: lytting, lesing, skriving og snakking”, sier Hoggarth.

“Rogalands mangfoldige og dynamiske samfunn vil ha stor nytte av eksamenslokalet. Det vil gjøre det mulig for både lokale studenter og innvandrere å bevise ferdighetene sine i engelsk, og dermed øke sine akademiske og karrieremessige muligheter”, legger hun til.

Åpningen av dette IELTS-eksamenslokalet samsvarer med den internasjonale trenden ved å tilby tilgjengelighet og anvendelighet for engelskspråklige elever. At den nå er tilgjengelig i Stavanger er et bevis på regionens globale forbindelser og dens satsing på høyere utdanning.

For å få mer informasjon om det nye IELTS-eksamenslokalet i Stavanger, inkludert testdatoer, registreringsdetaljer og kontaktinformasjon, besøk den offisielle Lingu-IELTS-siden:

lingu.no/ielts


Om IELTS: IELTS (International English Language Testing System) er verdens mest anerkjente eksamen i engelskspråklig dyktighet. Den er godkjent av tusenvis av institusjoner globalt, blant dem universiteter, arbeidsgivere og immigrasjonsmyndigheter, som bevis på kandidatens språkferdigheter for akademiske og yrkesmessige formål. IELTS måler kandidatens evne til å kommunisere effektivt på engelsk, og dekker ferdighetene lytting, lesing, skriving og snakking.

Henning  Bergstad

Henning Bergstad
03 Nov, 2023