Back

Norsk podkast gjør internasjonal suksess

Lingus egenproduserte podkast er populær blant folk som vil forbedre sine norskkunnskaper rundt hele verden

[Oslo, 16 November 2023] — Lingu, en teknologidrevet språkskole i Norge, er glad for å oppleve store lyttertall knyttet til Norskpodden. Norskpodden er en podkast som produseres av Lingu for alle som lærer seg norsk. Den har sett stødig vekst siden første episode ble publisert, og har nå lyttere i 84 forskjellige land spredt over seks kontinenter.

Norsk podkast gjør internasjonal suksess - Lingus egenproduserte podkast er populær blant folk som vil forbedre sine norskkunnskaper rundt hele verden

Podcasten har flere ganger vært på førsteplass på Apples liste over populære podcasts innen norskopplæring, med rundt 14 tusen lyttere hver måned.

Podcasten har sikret seg som førstevalget for elever på alle nivåer, fra nybegynnere som vil tilegne seg grunnleggende ferdigheter, til mer avanserte innlærere som trenger å finpusse på uttalen. Dette skyldes unikt, egenprodusert innhold, en engasjerende tilnærming til språket, og Lingus urokkelige lidenskap for å gjøre språklæring tilgjengelig og morsomt for publikum.

“Vi i Lingu leter alltid etter ulike måter å gjøre det å lære seg norsk morsomt og tilgjengelig, og Norskpodden er én av kanalene vi bruker for å oppnå det” sier Henning Bergstad, den nåværende utvikleren av Norskpodden. “Vi vil at podkasten skal hjelpe så mange som mulig med å utvikle norskferdighetene sine, og nå ser vi at den lever opp til dette målet, noe som gjør oss utrolig glade og stolte.”

Så hva er hemmeligheten bak veksten? “Å lære norsk handler om mye mer enn å tilegne seg et nytt språk” sier Henning, “Det er en oppdagelsesreise der du dykker ned i de mange lagene av norsk kultur og historie som alle påvirker språket vårt og hvordan vi bruker det. Norskpodden er her for å guide lytterne gjennom det hele, én episode av gangen.”

Sentrale punkter ved Norskpodden:

 • Mangfoldig og interessant innhold: Norskpodden tilbyr et rikt og mangfoldig innhold. Dette innebærer praktiske øvelser såvel som kulturell innsikt, som gir en unik læringsopplevelse og lar lytterne utvikle sine ferdigheter samtidig som de fordyper seg i norsk kultur.
   
 • Erfarne verter: Norskpodden ledes nå av Henning Bergstad, som tok over etter Camilla Cahill sommeren 2023. Teamet består av dyktige norsklærere. Dette sikrer god og autentisk opplæring i språket.
   
 • Interaktiv læring: Podkasten strekker seg lengre enn de tradisjonelle metodene å lære et språk på; den innlemmer kulturell opplæring og nasjonale tendenser som bakgrunn for hvordan språket brukes. Denne tilnærmingen gir en dypere forståelse av språket og fremskynder læringsprosessen.
   
 • Internasjonale lyttere: Norskpodden har fått mange internasjonale lyttere som alle har til felles en entusiasme og begeistring for det norske språket. Lytterne befinner seg i 84 ulike land fordelt på seks kontinenter.
   
 • Gratis tilgang: Med Lingus hengivenhet for å tilgjengeliggjøre språkopplæring som bakteppe, er Norskpodden fritt tilgjengelig for alle. Dette gjør den til en verdifull ressurs for elever over hele verden.

 

Lingus administrerende direktør, Odd Bjerga, uttrykte sin begeistring for Norskpodden, og sa: “Vi er glade for å se Norskpodden bli en høyt verdsatt ressurs for norskopplæring over hele verden. Vårt teams engasjement for å skape innhold av høy kvalitet har lønnet seg, og vi gleder oss til å fortsette å vokse og utvikle oss.”

Norskpodden får positive tilbakemeldinger fra både nybegynnere og viderekomne, som setter pris på hvor effektiv podkasten gjør språklæringen og hvor lett tilgjengelig den er. Podkastens store lyttertall gjenspeiler den økende interessen for norsk språk og kultur, samt rollen moderne teknologi spiller i å lære seg et språk.

"De gjør det til en morsom og avslappende opplevelse. Det er unikt å kunne si det om å lære seg et språk,’"sier Magdalena, en av lytterne.

For mer informasjon om Norskpodden, besøk lingu.no/norskpodden eller kontakt Henning Berstad på henning.bergstad@lingu.no

Om Lingu:

Lingu er en ledende leverandør av språkkurs og er kjent for sine innovative og tilgjengelige løsninger. De tilbyr et mangfold av podkaster, apper og kurs for å hjelpe elever på ulike ferdighetsnivåer med å tilegne seg nye språk effektivt. Med et sterkt engasjement for å gjøre språklæring til en engasjerende og hyggelig opplevelse, gir Lingu folk mulighet til å utforske og forstå verden gjennom forskjellige kulturer og språk. Besøk lingu.no for mer informasjon.

Henning Bergstad

Henning Bergstad
16 Nov, 2023