Tilbake

Gøy språklæring med Quizlet og Padlet

Å lære et nytt språk tar mye tid. For å holde motivasjonen oppe, bruk ulike metoder for å lære. Språk er hardt arbeid, men det trenger ikke å være kjedelig. Er du lei av å pugge på grammatikk og vanskelige norske ord, så les videre. Her vil du få tips om to gratis apper som gjør språklæringen til en lek.  

Gøy språklæring med Quizlet og Padlet -

 

Quizlet – Lek med ord og grammatikk

Quizlet

Med Quizlet kan du øve på ord og grammatikk på en morsom måte. Appen er kjempefin for deg som trives best med litt variasjon. Du øker vokabularet og får på plass grammatikken gjennom ulike aktiviteter.

 

Søkeord

Når du har logget deg inn får du tilgang på mange Quizleter som andre alt har laget. Bruk søkefunksjonen. Søkeordet «Norsk» gir utallige treff.

Her har du f.eks mange ordremser du kan prøve deg på. Prøv å søke på ulik grammatikk også. For eksempel gir «substantiv norsk» mange treff. Her finner du blant annet øvinger på norsk-arabisk og på norsk- engelsk.

 

«Learn»

Når du har valgt en ordremse kan du velge «Learn». Da får du opp en liste over ordene i Quizleten, og en forklaring på disse. Noen ganger får du også høre uttalen av ordene.

Når du har lest igjennom ordlisten et par ganger er du klar til å leke med ordene. Du kan prøve deg på flashcards, å skrive ordene eller rett og slett noen minispill.

Til slutt kan du teste deg selv for å se om du nå har kontroll på det du skulle lære. Vær oppmerksom på at det er stor kvalitetsforskjell på de ulike Quizletene.

Det kan være lurt å velge ordremser som er merket «Teacher». Men det er også mange gode Quizleter laget av andre personer.

 

Lag dine egne ordremser

Finner du ikke temaet du leter etter, har du også en annen mulighet i Quizlet. Du kan nemlig lage din egen ordremse-quizlet med de ordene du trenger å øve på. Når du har opprettet quizleten kan du leke med denne på samme måte som de andre.  

 

Padlet – Jobb sammen med å lære

Padlet kan brukes gratis og er som skapt for å jobbe sammen med andre for å lære. Hvis du arbeider alene er den fin å bruke til å organisere notater eller temaer du jobber med nå når du lærer et nytt språk.

 

Opprett ny side

Du kan enkelt opprette ny side og velge et oppsett som passer deg. Husk å navngi dokumentet ditt etter temaet, slik at du lett kan finne det igjen senere. Du kan velge å dele dokumentet ditt med andre.

 

Post-it-lapper

Alle du deler med vil kunne se og skrive på siden, og dere kan også arbeide inne på dokumentet samtidig. Det dere skriver legger seg som små "Post-it-lapper" på siden og du får en fin oversikt over emnet du arbeider med.

 

Bilder og lenker

Det er også mulig å legge inn bilder og lenker, så her er det bare å slå seg løs. Padlet kan du for eksempel bruke til å jobbe sammen med de andre studentene på Lingu om hjemmeleksene. Eller tips læreren din om appen som en fin måte å arbeide med språket i timen.

 

Sikkerhetstips

Det er en ting som er viktig at du vet. Sidene på Padlet er offentlige. Du kan likevel velge å holde siden din hemmelig. Bare husk å krysse av for dette i innstillingene. Da er det bare du selv og dem du deler med kan se hva dere skriver.

 

PC eller mobil

Foretrekker du å bruke datamaskin i læringsarbeidet? Ikke noe problem. Både Quizlet og Padlet kan du like godt bruke fra pcen din! Lykke til med å gjøre språklæringen til en lek.

Har du lyst til å lære mer norsk?

Meld deg på i dag og lær norsk på nettet med vårt spillbaserte språkkurs «Samanehs reise», fra nybegynnernivå til flytende nivå!

399 kr per måned

Se våre kurs

Single Player Norwegian course

Nancy Øvrehus

Nancy Øvrehus
10. okt 2017

Kommentarer