Tilbake

Møt vår engelsklærer, Felicity!

Møt vår engelsklærer, Felicity! -

Hvem er du? - Fortell litt om deg selv.

Jeg heter Felicity og kommer fra Storbritannia. Jeg har bodd i Norge i litt over ett og et halvt år nå, og jeg er utdannet lærer i engelsk som fremmedspråk.

Hvorfor valgte du å bli lærer?

Jeg har alltid elsket det engelske språket. Da jeg var yngre, slukte jeg bok etter bok med like stor entusiasme hver gang. Ikke bare leste jeg, men jeg skrev også mine egne historier og engelsk var mitt favorittfag på skolen.

Men som alle andre barn ville jeg være annerledes enn mine foreldre som begge hadde jobbet som lærere. Derfor lovte jeg meg selv at jeg aldri skulle bli lærer!

Etter universitet (der jeg selvfølgelig studerte engelsk og lingvistikk), prøvde jeg meg på en del ulike jobber der jeg ofte kom i kontakt med fremmedspråklige.

De stilte meg ofte språkrelaterte spørsmål, og jeg hjalp dem gjerne. Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at å hjelpe andre å lære og å forstå det engelske språket var noe for meg.

En dag på jobb, idét jeg gjorde meg klar til et møte, kommenterte en av mine kolleger at jeg så ut som en lærer. I det øyeblikket skjønte jeg at læreryrket var noe for meg. Jeg sa opp jobben og begynte på lærerstudiet og ikke lenge etter fikk jeg min første lærerjobb i London.

Hva liker du ved din jobb?

Først og fremst elsker jeg å jobbe med mitt favorittfag - engelsk.

Og så elsker jeg å jobbe med mennesker. Jeg anser meg selv som privilegert som får møte mennesker fra hele verden med ulike bakgrunn - ikke bare møter jeg dem, men jeg blir kjent med dem og deres historie.

Vi lærere lærer en god del om andre kulturer og livet generelt gjennom våre studenter.

Dette er noe jeg setter pris på. Det internasjonale miljøet på språkskoler er fasinerende og lærerikt. I tillegg elsker jeg å reise - og som engelsklærer kan jeg undervise hvor som helst i verden. Jeg er heldig!

Tre råd til nordmenn som ønsker å bli bedre i engelsk.

1. Ha mer selvtillit - mange nordmenn unngår å snakke i skrekk for å si noe galt eller for å høres "norsk" ut. Dere har absolutt ingenting å bekymre dere for.

Det er helt ok å ha en aksent, og det er mye lettere å bli flinkere i et språk dersom man våger å bruke det.

2. Det er ikke nok å ha hatt engelsk på skolen. Engelsk er og kommer alltid å være et raskt utviklende språk og skoleengelsk strekker ikke til i en rekke situasjoner.

Særlig når det gjelder forretningsengelsk kan mange oppleve at de kommer til kort.  Oppfrisk dine engelskkunnskaper innimellom når det er mulig!

3. Snakk med folk som har engelsk som morsmål så mye som mulig. Hvis du føler at det er flaut, så husk at vi er vant til å høre vårt morsmål bli snakket av mange mennesker verden over med ulike språkbakgrunner.

Hvordan er det for en expat å bo i Oslo?

Det er alltid en utfordring å bo i et fremmed land. Det jeg liker ved Oslo er at det er en liten by så det tar ikke så lang tid å bli kjent med menneskene og byen. Hvis du er en friluftsentusiast er Oslo det perfekte stedet å bo.

Jeg liker særlig å svømme i Oslofjorden om sommeren. Det anbefales! Interessert i et kurs med Felicity? Klikk her for mer informasjon.

Har du lyst til å lære mer norsk?

Meld deg på i dag og lær norsk på nettet med vårt spillbaserte språkkurs «Samanehs reise», fra nybegynnernivå til flytende nivå!

399 kr per måned

Se våre kurs

Single Player Norwegian course

Odd Bjerga

Odd Bjerga
30. jan 2014

Kommentarer