Tilbake

Snart sommerferie!

Hva skal du gjøre i sommer? - Del 1

Har du planene klare for ferien? Hvis ikke kan du få gode tips her på Norskbloggen. Vi tar deg med Norge rundt, og ser litt nærmere på hva nordmenn pleier å gjøre om sommeren....

Snart sommerferie! - Hva skal du gjøre i sommer? - Del 1

Sommerferien står for døren!
Dette uttrykket betyr: Nå er det snart sommerferie. Hva skal du ta deg til? Og hva med barna? De har skolefri i to lange måneder. Hvordan kommer dét til å gå, tro?

Norskbloggen hjelper deg å planlegge sommerferien - denne og neste uke.

 

Turist i eget land

Norge er et vakkert land, og et populært reisemål for turister hele sommeren. Mange nordmenn bruker også denne årstiden til å utforske nye steder i fedrelandet som de ikke har besøkt før.  Her skal vi gi deg noen tips om hvordan du finner ut de beste og mest spesielle reismålene!

 

NAF - Norges Automobilforbund

NAF gir ut en kartbok hvert 3.år. Den heter "NAF veibok" og den finner du fortsatt i setelommen på de fleste norske biler. Årets utgave (2018) er den 31 utgaven. I veiboken finner du rutebeskrivelser og informasjon om mange byer og tettsteder. Er du medlem i NAF får du tilbud om billige overnattingstilbud over hele landet, i tilegg har NAF sitt eget reisebyrå som kan hjelpe deg å bestille ferietur.

 

DNT - Turistforeningen

De som liker å gå i fjellet er ofte medlemmer av DNT - Den norske Turistforening. Turistforeningen eier og driver hundrevis av fjellhytter over hele Norge, og merker titusenvis av kilometer med turstier og løyper.  Enten du vil gå lange harde fjellturer i vanskelig terreng eller du bare liker å rusle litt rundt og se på utsikten så har DNT hytta for deg. Du må bestille plass på forhånd. Noen ganger må du til og med å ha med egen nøkkel. Ikke alle hyttene er betjent, nemlig!

 

Sydentur

Sommeren i Norge er utrolig vakker. Likevel reiser hundretusenvis av nordmenn til Syden hver sommer! Hvor er Syden, spør du? Jo, Syden er sydover, eller sørover, til et sted i Sør-Europa der det finnes en strand! Hellas og Spania er de mest populære reisemålene i Syden. Men både Kroatia, Bulgaria, Mallorca, Ibiza, Gran Canaria, Tenerife er også nokså fulle av (fulle) nordmenn på "pakketur" hele sommeren...

Hvorfor reiser så mange nordmenn til Syden? Tja... ta en titt ut av vinduet: Antakeligvis regner det, eller i alle fall regnet det da ferien ble bestilt! Derfor, altså!

 

Europaferie

Det er også veldig populært å reise til en europeisk storby om sommeren: London, Paris, Roma, ja til og med Stockholm og København... Du kan ta et billigfly, ta toget eller en rimelig buss, eller så kan du selvsagt kjøre din egen bil. Men er det egentlig ferie?

 

Bysommer

Hvis du bor i byen, har du en spesiell sjanse til å oppleve norsk bysommer! Innesluttede nordmenn letter på fasaden og smiler og ler helt avslappet når bare sola skinner! Lange lyse netter inviterer til å sitte til langt på natt på balkongen med familen eller noen gode venner. Hager og parker dufter av syriner og nyslått gress. Myggestikkene klør akkurat passe og i byen syder det av liv. Mange byer arrangerer Bynatt om sommeren. 

 

Uteliv med eller uten pils

Hvis du ikke drikker alkohol kan du gjerne hoppe over dette avsnittet. Men det går jo fint an å gå ut uten å drikke også! (Prøv å fortelle dét til en nordmann på fredagskvelden!!) 

I mange andre land er det vanlig at hele familien går ut og sitter sammen på restauranten, kaféen eller i parken. Men nordmenn liker å gå ut med venner og hjem til familien. Derfor, hvis du ser en stor gjeng rundt et restaurantbord er de antagelig en vennegjeng eller kollegaer på firmafest.

 

Sankthansaften / Jonsok

23. juni feirer vi midtsommer. Det som på engelsk heter Solstice er en gammel skikk for å feire den lyse årstiden. Jonsok eller Sankthansaften er navnet de kristne satte på denne festen for mange hundre år siden. Akkurat denne kvelden liker nordmenn å dra ut på sjøen i båt eller brenne bål på stranda. Noen steder har bålbrenningen tatt helt av!  For eksempel i Ålesund, der de bygger verdens største St.Hansbål av gamle paller. I år blir det kanskje ulovlig med bålbrenning i enkelte deler av landet, på grunn av varmen og tørken som har vært. Følg med i lokalavisene for mer informasjon når det nærmer seg.

 

Festivalsommer

Skal du på festival i sommer? Nordmenn elsker musikk, og det kommer tydelig frem av denne festivalguiden med over 160 festivaler (!) fra juni til september. Norske festivaler er like forskjellige som folk flest, så her finner du helt sikkert enn festival som passer for deg!

 

Følg med på Norskbloggen - flere flotte ferietips neste uke. God sommer!

Har du lyst til å lære mer norsk?

Meld deg på i dag og lær norsk på nettet med vårt spillbaserte språkkurs «Samanehs reise», fra nybegynnernivå til flytende nivå!

399 kr per måned

Se våre kurs

Single Player Norwegian course

Yngvil Vatn Guttu

Yngvil Vatn Guttu
12. jun 2018

Kommentarer