Tilbake

Snart sommerferie igjen...

Hva skal du gjøre i sommer? - Del 2

Hvert år bruker nordmenn 40.650 kr per husstand på ferie. 700.000 nordmenn har booket sydentur hittil i år! Men hva gjør du hvis ikke budsjettet strekker seg til førti tusen? Eller hva om du skal til India eller Singapore med familien i november? Her får du noen fine tips om hvor du kan reise, hvor du kan bo, og hva du kan gjøre med barna i ferien - for en billig penge.

Snart sommerferie igjen... - Hva skal du gjøre i sommer? - Del 2

Skal du på ferie i sommer? Mange av våre lesere kommer fra land der det er veldig varmt om sommeren. Derfor venter mange til høsten med å reise «hjem» på besøk. Men det er feriesesong i hele Norge like fullt. Og litt ferie bør alle unne seg ... Her er Norskbloggens beste tips til ferieaktiviteter som ikke koster skjorta.

 

 

Ta deg en fjelltur

«Jeg liker å gå tur i fjellet». Dette er noe du helt sikkert har lært å si på norsk. Men er det sant? Har du prøvd?  Finn ut hvilket fjell som ligger nærmest der du bor. Ta deg en fjelltur til "ditt" fjell!

Bor du i Oslo, kan du dra til Norefjell . Bor du i Stavanger er det f.eks mange muligheter langs LysefjordenBor du i Trondheim, husk at Vassfjellet også er fint om sommeren. Bor du i Tromsø eller Bergen vet du nok allerede hvor fjellene er...

 

Ved sjøen

«75% av nordmenn bor langs kysten». Det har du også lært på norskkurs. Det betyr at mange av oss bor veldig nær gode bademuligheter!  Så ta en tur på stranda, eller reis til en badeby. Temperaturene i vannet over hele landet finner du på YR.

 

Nettbussen

Dette bussnettverket har hundrevis av stoppesteder i Sør-Norge !

Reis billig og komfortabelt med wi-fi ombord. Bestiller du tidlig, kan billettprisen komme helt ned i 50 kr!

 

NSB

Ta toget-ta toget-ta toget!  Det er ekstra stas å reise med tog, og det er ikke fryktelig dyrt.

NSBs rutenett strekker seg fra Stavanger til Bodø  Her finner du togrutene.

 

 

Air BnB

Denne populære ferieboformen er også kommet til Norge. Air BnB er en super måte å bo rimelig på hvis du for eksempel skal på festival eller besøke en by for første gang i helgen. Les nøye gjennom beskrivelsen av hver bolig. Det finnes forskjellige avbestillingsnivåer og mange Air BnB-verter opererer med 2-3 netters minimum.

 

 

Vandrehjem

De billigste overnattingen (hvis du ikke skal bo i telt) er nok å bo på vandrerhjem, eller ungdomsherberge. Det finnes over 300 vandrerhjem i Norge. Alle gjester er velkomne uansett alder. Et medlemsskap koster 150 kr pr år, og gir rabatter på de fleste rompriser. Du kan bestille rom alene, eller dele rom med én eller flere andre (ukjente) De fleste vandrerhjem har felles kjøkken og stue eller et annet oppholdsrom, som er en fin måte å bli kjent med andre reisende på.

 

 

På telttur

De fleste byene i Norge er omgitt av skog og mark. Ta med telt og sovepose ut i skogen og ligg over ved et skogsvann! Det er fantastisk både å sovne og våkne ute i naturen. Og det finnes garantert ingen farlige dyr - bortsett fra myggen ... Vis ansvar - følg bålreglene!

 

 

Aktiviteter for barna

Hva skal barna finne på i ferien?   Når barnehagen eller skolen tar ferie, er det mor og far som må finne på noe å gjøre. Her er to gode lenker for deg som har barn.

 

Denne lenken gir 20 tips om aktiviteter du og barna dine kan gjøre sammen hvor som helst og når som helst – helt gratis!

 

En liste over "alle" ferieaktiviteterfor barn i hele Norge fordelt på fylke kan du finne her.

 

 

Uansett hva du gjør - Kos deg i ferien!

 

 

Har du lyst til å lære mer norsk?

Meld deg på i dag og lær norsk på nettet med vårt spillbaserte språkkurs «Samanehs reise», fra nybegynnernivå til flytende nivå!

399 kr per måned

Se våre kurs

Single Player Norwegian course

Yngvil Vatn Guttu

Yngvil Vatn Guttu
27. jun 2018

Kommentarer