Back

Nasjonalt tilbud om digital norskopplæring for innvandrere

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har valgt tre leverandører til å bistå norske kommuner med digital norskopplæring. Lingu er valgt som nummer én og prioritert leverandør.

Nasjonalt tilbud om digital norskopplæring for innvandrere -

Over: Odd Bjerga presenterer læringsressursen «Samanehs reise». Foto: Emanuel Ivan / Lingu AS.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) tar nå Lingu inn i et nytt, nasjonalt tilbud som skal hjelpe kommunene lykkes med digital språkopplæring for innvandrere

Lingu takker HK-dir for tilliten de har vist oss ved å velge oss som prioritert leverandør. 

- I Lingu har et titalls pedagoger og utviklere jobbet i mange år for å skape pålitelige, fleksible og innovative løsninger for nettbasert språkopplæring. Vår drøm og motivasjon har vært å hjelpe mennesker å mestre nye ferdigheter, gripe nye muligheter og utvide sine horisonter, kommenterer Odd Bjerga som er gründer og administrerende direktør i selskapet.

- Denne avtalen markerer en milepæl i integreringen, og er et resultat av regjeringens tiltak for å få flyktninger raskere ut i jobb.

Nå kan norske kommuner få tilgang til Lingus digitale verktøykasse og hjelp til å komme i gang. For myndighetene har det vært viktig å velge en leverandør som kan bidra til at flere innvandrere kommer inn i arbeidslivet. Lingus løsning består av arbeidsrettet og fleksibel norskopplæring som et supplement til det kommunale tilbudet. Opplæringen gjennomføres i regi av kommunen. 

- Verktøyene gir lærerne «digitale superkrefter». Med det mener vi at de er enkle å bruke, og de utvider læringspotensialet til deltakerne, sier Bjerga. Vi ser fram til et godt samarbeid med både HK-dir, IMDi og de 357 norske kommunene for å dekke deltakernes behov.

Komme i gang

HK-dir har valgt tre leverandører til å bistå norske kommuner med digital norskopplæring. Lingu er valgt som nummer én og prioritert leverandør.

Du kan lese mer om tilbudet her:
https://lingu.no/vo
https://hkdir.no/nasjonaltdigitalttilbud 
 

Over: Produktsjef Pia Lorentzen Skjennum presenterer kurstilbudet for HK-dir.

Odd Bjerga

Odd Bjerga
20 Mar, 2024