10 years with Lingu

Lingu celebrates 10 years in business in 2018. Here is a short timeline with our most important milestones on the road to where we stand today.

Les også intervjuet med gründer Odd Bjerga om oppstarten og lærdom underveis

 

«Hello, World!»

Gründerne Ed Milsom og Odd Bjerga lanserte nettsiden lingu.no 16. des 2008 og dette markerer vi som vår "fødselsdag". Den første nettsiden ble designet av Favo. Besøk den første indekserte versjonen av lingu.no på Wayback Machine.

16. des 2008
 

Eurovision-feber

Første radioreklame, med tema Eurovision-feber. I august 2010 hadde vi over 200 kursdeltakere i ulike språk som engelsk, kinesisk, japansk, russisk og persisk.
 

16. juli 2010
 

Godkjenning fra Kompetanse Norge

I 2011 begynte fokuset på norskopplæring å ta form. Etter at vi fikk godkjenningen fra Kompetanse Norge (den gang Vox), lanserte vi det som fremdeles i dag er vårt flaggskipsprodukt; Fast-track Norwegian courses, som er norskopplæring med engelsk som støttespråk, kombinert med selvstufium på nettet, og en hurtig progresjon (spor 3).

23. juli 2011
 

Nettkurs i norsk

Høsten 2012 begynte lanserte vi vårt første nettbaserte tilbud i norskopplæring. Det besto av tilgang til en læringsplattform fra Fagbokforlaget og indivduell veiledning fra lærer.

November 2012
 

Våren 2013 endret vi logo og fikk etablert retningslinjer for merkevaren.

Mai 2013
 

Lingu Stavanger

Lingu Stavanger åpnet dørene med fullsatte kurs på alle nivå. 92 studenter inntok kurssenteret på første norskkurs.

5. aug 2013
 

Sommeren 2014 fikk vi vårt første tilsagn om statlig tilskudd på kr 400.000 til norskopplæring på arbeidsplassen. Det var fire bedrifter i Rogland som fikk nyte godt av kurset i muntlig norsk. Kompetansepluss er i dag en stor del av vår virksomhet, med i underkant av 7000 undervisningstimer i året.

10. juni 2014
 

Nettkurset 50 timer samfunnskunnskap

Første nettkurs i 50 timer samfunnskunnskap – vårt mest populære kurs noensinne. 84 studenter var påmeldt første kursrunde. Siden den gang har flere tusen mennesker tatt kurset og gitt det 5 av 5 stjerner.

22. sep 2014
 

Varemerke

Lingu blir et beskyttet varemerke innen utdanning og språkarbeid.

10. mars 2015
 

Videobaserte nettkurs

Lansering av vårt nettbaserte norskkurs med videokonferanse, virtuelt klasserom og individuell veiledning.

10. aug 2015
 

Lansering av norskbloggen.no med Yngvil Vatn Guttu som redaktør og Tor som maskot. Norskbloggen har i dag godt over 20 000 lesere hver måned.

10. aug 2016
 

Oppkjøp av Educate AS

Lingu kjøper opp Educate AS og etablerer Nye Lingu Oslo i Rådhusgata 20.

29. aug 2016
 

Gratis webinar

Som en del av vår innholdsmarkedsføring startet vi med gratis webinarer for deg som lærer norsk. Webinarene har vært en stor suksess blant leserne på Norskbloggen og kursdeltakere hos Lingu. Webinarene holdes hver torsdag kl 19.

1. sep 2016
 

The affirmative H

Kanskje ikke en stor milepæl, men det var utrolig morsomt å se en av våre videoer om nordmenn som snakker på innpust gå viralt i sosiale medier.

11. des 2016
 

Innovasjon i norskopplæringen

Med mål om å finne opp norskopplæring på nytt, lot vi oss inspirere av forretningsmodellen Software-as-a-Service, reiste til Silicon Valley, og lærte av spennende tjenester som Yogaia. Resultatet ble dagens abonnement på norskopplæring. Som medlem i Lingu og får tilgang på alt du trenger av ressurser og undervisning på ditt nivå. Se vår første introduksjon av kurset her og kurskatalogen vår her.

Omtrent samtidig lanserte vi også vår første ebok, 99 idioms. Illustrated and explained for Norwegian learners.

9. jan 2017
 

Lingu Bergen

Etter at vi fikk økt aktivitet på norskopplæring og Kompetansepluss i Bergen, åpnet vi et administrativt kontor med Erik Simonsen som avdelingsleder.

1. nov 2017
 

Yrkesnorsk

Etter en avtale med Allservice, overtok vi kontrakten for å levere AMO-kurset «Norskopplæring med yrkespraksis» for NAV Tiltak Rogaland. Kurset består av 40 deltakere som får intensiv norskopplæring i åtte uker, og deretter tre måneder med arbeidstrening og språkpraksis i en bedrift.

10. sep 2018
 

Fusjon med International Language School AS

Vår samarbeidspartner International Language School AS fusjonerer med Lingu. ILS har med seg en kundeliste med ordentlig slagtyngde, med kjente navn som Skatteetaten, DNB og Oljefondet. Samtlige ansatte og kursholdere i ILS blir med videre i Lingus virksomhet. Et av de viktigste bidragene fra ILS i kursporteføljen er engelskkurs for næringslivet.

1. jan 2019
 

Lingu Sandnes

I januar 2019 åpner Lingu Sandnes dørene. Her har vi nye kurslokaler til store grupper på opptil 50 personer.

15. jan 2019